Новини

Важно съобщение

Уважаеми зрители,

Поради усилената подготовка на Международния куклен фестивал "Златният
делфин" и предстоящите празнични дни, се отменят представленията на детските
спектакли на 23 и 24 септември.

В началото на следващата седмица ще публикуваме програмата на фестивала

Честит юбилей, скъпи колеги и зрители!

На днешния ден точно преди 65 години е играно първото представление на нашия театър - "ПАТЕНЦЕТО".

Теди Москов на Римски терми

На 22 и 23 юли от 21:00 ч. на лятна сцена Римски терми ще бъдат представени спектаклите "Възгледите на един пън" (22 юли) "Професия Лъжец"(23 юли) на режисьора Теди Москов. Носители на най-престижни награди, както и спектакъл на годината, двете представления не спират да звучат все по-актуално в обкръжаващата ни действителност.    Прочети повече »

Детска театрална академия ”Питър Пан” на сцената на ДКТ-Варна

На сцената на ДКТ-Варна, в светлините на прожекторите, получиха своите дипломи за завършено I и II ниво по актьорско майсторство възпитаниците на Детска театрална академия „Питър Пан”. Сред шумни аплодисменти, смях и сълзи от страна на публиката, те представиха най- новите си продукции пред многобройната аудитория. Талант, креативност, вулкан от въображение, емоции и страсти съпътстваха изпълненията на малките артисти на възраст от 4 до 17 години.    Прочети повече »

ДКТ - Варна се включва в Деня на бащата на 18 юни

Варненският куклен театър се включва в Деня на бащата на 18 юни от 11:00 ч. със спектакъла си "Сиводрешко и Бързобежко".

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континета. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на фондация ОУК.    Прочети повече »

Варненския куклен театър се присъедини към кампанията „Прозорец към родината“

Информационни материали за кампанията на БНТ „Прозорец към родината“ ще получават всички зрители на спектаклите на Държавния куклен театър – Варна. Така трупата на театъра се включва в популяризирането на благотворителната инициатива на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина. В сградата на кукления театър на ул. „Драгоман“ № 4, желаещите да се включат в кампанията, могат да донесат книги, учебници и помагала за българчетата от І до VІІ клас, които изучават роден език в чужбина.    Прочети повече »

Награда ВАРНА за спектакъла "Мечо Пух"

Награда "Варна" 2017 за екипа на ДКТ - Варна, осъществил спектакъла "Мечо Пух" по А.Милн, режисьор Бисерка Колевска.