Новини

Важно съобщение!

Поради лоши метеорологични условия представлението "Професия Лъжец", което трябваше да се играе тази вечер на сцена Римски терми, се отлага. Спектакълът ще бъде представен утре вечер (24 юли) от 21:00 ч. на същото място.    Прочети повече »

Теди Москов на Римски терми

На 22 и 23 юли от 21:00 ч. на лятна сцена Римски терми ще бъдат представени спектаклите "Възгледите на един пън" (22 юли) "Професия Лъжец"(23 юли) на режисьора Теди Москов. Носители на най-престижни награди, както и спектакъл на годината, двете представления не спират да звучат все по-актуално в обкръжаващата ни действителност.    Прочети повече »

Детска театрална академия ”Питър Пан” на сцената на ДКТ-Варна

На сцената на ДКТ-Варна, в светлините на прожекторите, получиха своите дипломи за завършено I и II ниво по актьорско майсторство възпитаниците на Детска театрална академия „Питър Пан”. Сред шумни аплодисменти, смях и сълзи от страна на публиката, те представиха най- новите си продукции пред многобройната аудитория. Талант, креативност, вулкан от въображение, емоции и страсти съпътстваха изпълненията на малките артисти на възраст от 4 до 17 години.    Прочети повече »

ДКТ - Варна се включва в Деня на бащата на 18 юни

Варненският куклен театър се включва в Деня на бащата на 18 юни от 11:00 ч. със спектакъла си "Сиводрешко и Бързобежко".

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континета. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на фондация ОУК.    Прочети повече »

Варненския куклен театър се присъедини към кампанията „Прозорец към родината“

Информационни материали за кампанията на БНТ „Прозорец към родината“ ще получават всички зрители на спектаклите на Държавния куклен театър – Варна. Така трупата на театъра се включва в популяризирането на благотворителната инициатива на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина. В сградата на кукления театър на ул. „Драгоман“ № 4, желаещите да се включат в кампанията, могат да донесат книги, учебници и помагала за българчетата от І до VІІ клас, които изучават роден език в чужбина.    Прочети повече »

Награда ВАРНА за спектакъла "Мечо Пух"

Награда "Варна" 2017 за екипа на ДКТ - Варна, осъществил спектакъла "Мечо Пух" по А.Милн, режисьор Бисерка Колевска.

Днес и куклите скърбят!

Днес и куклите скърбят!
Отиде си техният създател!
Отиде си един от най-големите сценографи за куклен театър - арх. Иван Цонев!
Поклон пред паметта му!

Сбогом, Паша! Сбогом, Дон Кихоте!

На този свят има твърде много вятърни мелници и твърде малко рицари като теб, които да се борят с тях.
И както каза Сервантес:
"Любовта е толкова голяма сила, че може да бъде надмината само от летенето."
На теб, който обичаше всички и научи всички да обичат......
лек полет, Рицарю!
 

Важно съобщение!

ПОКАНА ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ

XVII МЕЖДУНАРОДЕН КУКЛЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНИЯТ ДЕЛФИН”
1-7 ОКТОМВРИ 2017, ВАРНА, БЪЛГАРИЯ
    Прочети повече »

Дядо Коледа ще радва малчуганите в Кукления тетър

„Снежанка и вълшебният подарък” и „Коледни лудории” са представленията със специалното участие на Дядо Коледа за най-послушните деца на Варна.
От 10 до 18 декември всеки мъник, дошъл на спектакъл в празнично декорирания салон на Държавен куклен театър – Варна, ще може се докосне до магията на Добрия Старец.    Прочети повече »