Варненския куклен театър се присъедини към кампанията „Прозорец към родината“

Информационни материали за кампанията на БНТ „Прозорец към родината“ ще получават всички зрители на спектаклите на Държавния куклен театър – Варна. Така трупата на театъра се включва в популяризирането на благотворителната инициатива на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина. В сградата на кукления театър на ул. „Драгоман“ № 4, желаещите да се включат в кампанията, могат да донесат книги, учебници и помагала за българчетата от І до VІІ клас, които изучават роден език в чужбина.


„ПРОЗОРЕЦ КЪМ РОДИНАТА“ –КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА ЗАД ГРАНИЦА
Българската национална телевизия инициира национална дарителска кампания в подкрепа на българските училища в чужбина.
Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ започва инициативата „Прозорец към родината“. Кампанията се организира в партньорство с книжарници „Хеликон“ в цялата страна.
До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница. Събирането на дарения започва в книжарниците „Хеликон“ в цялата страна, а на страницата ни в интернет - www.bnt.bg, може да бъде получена подробна информация за всички пунктове, където можете да донесете дарените книги.
Доставката на получените дарения до българските училища зад граница ще бъде осъществена безвъзмездно от куриерската компания „Спиди“.
За хода на кампанията, за събраните дарения и за българските училища в чужбина, които ще получат книгите и учебниците – следете програмите на БНТ.
https://www.bnt.bg/bg/a/prozorets-kam-rodinata

https://www.facebook.com/prozorets/?fref=hovercard