Репертоар

За деца

Хайде на училище

Първият учебен ден - един незабравим ден за всички, пълен с радост и щастливи усмивки, срещи с нови приятели и най-вече весели игри.  Заедно с децата се радват и приказните герои, които нама да повярвате, също искат да ходят на детска градина.    Прочети повече »

Приказна полянка

Какво да правим днес? Искате ли да направим нещо заедно? Да направим "Приказна полянка" и да се потопим във вълшебния свят на онези приказки, които ни нашепват птичките, тревичките, мушичките.    Прочети повече »

Случка непозната с ябълка в гората

В познатата гора се случва случка непозната. Между добрите горски приятели застава една... ябълка. "Какво от това?" - ще попита всеки. Ябълка като ябълка. Да, ябълката си е същата, но дали са същите и героите, които толкова добре познаваме?    Прочети повече »

Мечо Пух

Има незабравими герои, един от тях е Мечо Пух. Тази година той празнува 90 години от своята първа среща с децата. Всички ние, деца и родители много го обичаме. Той ни помага да поспрем в забързания ден, за да правим „нищо” и да се забавляваме.    Прочети повече »

Чудните готвачи

 

Четирима чудни готвачи с фантазия и въображение въвеждат публиката в неочаквана игра с плодове, зеленчуци и други продукти от необятния свят на храната.    Прочети повече »

Малката русалка

Далече, далече, в откритото море, в най-дълбокото, между най-чудни морски растения и риби, пъстроцветни корали и палати от миди, живеят русалките.    Прочети повече »

Пътешествие с рисувано човече

Едно рисувано човече се отправя на пътешествие в чудната страна Геометрия. По пътя си то среща Кръгчо, Квадратко, Триъгълчо и Правоъгълчо, които тръгват с него, нетърпеливи да опознаят света.    Прочети повече »

Сиводрешко и Бързобежко

Създаден по едноименната поема на Леда Милева, любим автор на поколения български деца, спектакълът ни въвежда във вълшебната гора, където волно и дружно играят двете зайчета - Сиводрешко и Бързобежко.    Прочети повече »

Магията на морето

Визуален, интерактивен по своята същност спектакълът – улично шествие е атрактивно open air събитие, което оказва ярко, мощно въздействие върху аудиторията.    Прочети повече »

Кривото патенце

Любимата на поколения български деца приказка "Кривото пате" от Елин Пелин оживява отново на сцената на Държавен куклен театър - Варна, за да възкреси хубавата традиция да се разказват увлекателни истории в уюта на домашното огнище.    Прочети повече »

Зеленчуци който не яде

Забавен, образователен спектакъл,запознаващ децата с необятния свят на плодовете и зеленчуците. Една неочаквана разходка из вълшебната градина на въображението, която разпалва апетита към полезните храни.    Прочети повече »

Рапунцел

В непристъпна кула без врата, далече от хорските очи, живее дългокосата красавица Рапунцел. Затворена там от магьосницата баба Готел, напълно откъсната от света, девойката копнее да бъде свободна.    Прочети повече »

Кой каза "Мяу"?

„Ако всички боички се хванат за ръчички
и затанцуват по белия лист...
     Прочети повече »

Приказна принцеса

Приказна игра с любими детски герои и приказни феи.

Под гъбката

Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен - Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна.    Прочети повече »

Малки вълшебници

28 Януари 2018 - 11:00

Във всяка една държава, във всеки един град, във всеки един квартал, на всяка една улица живее поне един странен чичко, който не може да се усмихва.    Прочети повече »

Вълшебното огниво

„Вълшебното огниво” е приказка за разказвача на приказки Ханс-Кристиан Андерсен. Разказ за света на приказките, в който всичко е възможно, стига да го повярваме и да го пожелаем.    Прочети повече »

Прасенцето Непослушко

Прасчо е малък, игрив и много любопитен. Иска да играе, иска дори да помага, но единственото, което чува е „Малък си още” и „Кога ще пораснеш, Непослушко?”    Прочети повече »

Островът на песните

Островът на злото – остров Крокодилия трябва да се превърне в остров на песните. Затова ще помогнат най-добрите певци от цял свят: орелът Сами от САЩ, зебрата Балуба от Африка, папагалът Браво от Латинска Америка, мечокът Миша от Русия, петелът Франсоа от Франция, вълчицата Капитолия от Италия, магарето Гръмотрън от България.    Прочети повече »

Дядовата ръкавичка

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?... Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра.  И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана...    Прочети повече »

Алегро виваче или Когато куклитe танцуват

"Алегро виваче" е забавно музикално шоу, в което отново се срещаме с уникалното очарование на куклите и техните възможности.    Прочети повече »

Знайко Многознайко

Жизнерадостен и наситен с музика и песни образователен спектакъл, който кани малките зрители на гости в горското училище.    Прочети повече »

Котаракът в чизми

„Котаракът в чизми” е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Спектакълът е посветен на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо, реализира се по проект, подкрепен от община Варна.    Прочети повече »

Спящата красавица

Обичаната детска приказка се завръща на сцената след 16 години в минивариант. Разказана увлекателно от актьорите Гергана Господинова и Стоян Стоянов, тя ни пренася в приказния свят, където всичко започва с "Имало едно време..." и завършва щастливо.     Прочети повече »

Цветята на малката Ида

Вълшебен спектакъл по известната Андерсенова приказка, вдъхновила едни от най-интересните съвременни български театрали – писателката Теодора Димова, режисьора Георги Михалков, сценографката Свила Величкова и целия актьорски състав на Варненския куклен театър.    Прочети повече »

Папагалчето Рони

Историята на папагалчето Рони е трогателна история за приятелството, което не обсебва, а дава простор на другия да живее живота си, да прави своите открития, да изстрадва собствения си жизнен опит.    Прочети повече »

Лакома мецана

Невероятният разказвач Ран Босилек ни пренася в света на животните и техните взаимоотношения, от които децата разбират, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.    Прочети повече »

Приказка за пеещото дърво

Малката Принцеса живее волно и безгрижно в царството на баща си. Вещицата, която наблюдава отстрани, се промъква в двореца и подстрекава Принцесата да поиска за рождения си ден Златен лист от Пеещото дърво, който ще й донесе пълно щастие.    Прочети повече »

Снежната царица

20 Януари 2018 - 11:00

Какво може да попречи на едно нежно приятелство, като това между Кай и Герда? Парченце от дяволското огледало, което те кара да виждаш света грозен; целувката на Снежната царица, която вледенява сърцето ти...    Прочети повече »

Слънчогледчето

Когато си малък, искрен и наивен, все ще се намери някой да те подиграе. Това е направо отвратително, заключава старият и изпитан пазач на стопанския двор – Шаро.    Прочети повече »

Златната рибка

21 Януари 2018 - 11:00

“Живял дядо със своята баба край морето синьо и дълбоко...”    Прочети повече »

Жабокът цар

Да обещаеш нещо и след това да го изпълниш е похвално! Но принцесата в тази история прави обратното! Всяко бягство от отговорност я увлича в поредната лъжа.     Прочети повече »

Пепеляшка

27 Януари 2018 - 11:00

„Пепеляшка”  - любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.    Прочети повече »

Кучето, което не знаеше да лае

Какво значи да научиш някого на нещо? Какво значи да намериш собствения си глас?    Прочети повече »

За възрастни

Пурпурният остров

Или генерална репетиция на пиесата на гражданина Жул Верн в театъра на Генадий Панфилович - с музика, вулканични изригвания и английски моряци в четири действия, с пролог и епилог    Прочети повече »

Мълчаливи предания

„Мълчаливи предания“ е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет.    Прочети повече »

Професия Лъжец

26 Януари 2018 - 19:00

Всичко започна, след като прочетох „Джелсомино в страната на лъжците” от Джани Родари.
Ето какво: Миналото ни все се премълчава, а пък премълчаното лесно може да се преиначи.    Прочети повече »

Лека походка и други опити

13 фатално забавни кратки истории обединява в трагикомичен микс  спектакълът  „Лека походка и други опити”. Вдъхновен от творбите на израелския автор Ханох Левин    Прочети повече »

Девет и нещо

Девет души тръгват в един летен ден от девет различни места,
за да се срещнат в девет и нещо на едно необичайно място за една необичайна среща.
     Прочети повече »

Боливуд

Боливуд е индийският еквивалент на Холивуд. Символ на екзотично симпатичния кич, и разбира се символ на това, че каквото и да правят героите, те неизменно ще започнат да танцуват и пеят, и така ще изкажат чувствата си и ще решат проблемите си.    Прочети повече »

Възгледите на един пън

Човек от дърво прави хартия. Човек на хартия пише за друго дърво, от което прави човек, който отсича дърво и прави човек, който...    Прочети повече »

Щастливият принц

Обикновена малка лястовичка среща по своя път каменна статуя, украсена със злато и скъпоценности. Те дори не подозират как тази среща ще преобърне живота им и ще ги въвлече в поредица драматични преживявания...    Прочети повече »

Красотата спи

Осмеляваме се да бъдем такива, каквито сме, само в съня си. Кога сме истинските - когато сме будни, или когато спим?    Прочети повече »

Красавицата и Звяра

Романтична приказка за възрастни, създадена по оригиналния текст на Жан-Мари Льопренс дьо Бомон.    Прочети повече »

Някои особености на... кукления театър

Спектакълът "Някои особености на... кукления театър" е уникално шоу, което показва познати и непознати герои в нови ситуации.    Прочети повече »

Моцарт и Салиери

„Моцарт и Салиери” е една от малките трагедии на Пушкин, която той пише през 1830 г. С тази своя пиеса Пушкин разпространява недоказаната идея, че от завист Салиери е убил гениалния си събрат Моцарт.    Прочети повече »

Пещерата и сенките

"Пещерата и сенките" е авангарден спектакъл, създаден по идея и картини на известния български художник Сашо Анастасов.    Прочети повече »

Фолклорни фантазии

Една весела игра на въображението и фантазията, изтъкана върху мотиви от съкровищницата на българския автентичен фолклор. Истинска приказка, разказана с помощта на предмети на бита от близкото ни минало, в която са вплетени пъстри шарки от форми и звуци.    Прочети повече »